Norwegian English Greek

Astypalea - Kos

  Kos. 
  Små pittoreske byer, vakre strender, spennende severdigheter og et pulserende uteliv. Kos regnes gjerne som den beste "partyøya" i Hellas, men her finner man også de stille og rolige områder. Vi skal seile fra Astypalea til Kos by, og dette er et strekke på ca 58 nautiske mil, noe var en av de lengste etappene på hele seilturen. Det ble tidlig opp og både frokost og lunsj blir ombord. Planen var å ha to netter på Kos, og det ble det. To kjempemorsomme dager og vi ble godt kjent i byen - og ikke minst kjent med skipperen på nabobåten. Coskipperen har feriert på denne øya, og har både strender, margaritaer og scooterkjøring friskt i minne. Det ble litt roligere denne gang. Og det store inntoget av partyglade ungdommer vil vel ikke innta øya før etter at vi har reist. Noen av de heller livlige så vi dog noe til på kveldstid. Men så tidlig som vi var der var det ikke noe problem med søvn eller å kunne sette seg ned på rolige steder med en Sangria. 
   
   
  Kos er den tredje største i øygruppa Dodekanesene. Den ligger ved Kosgulfen, kun 4 km fra kysten av Bodrum i Tyrkia, og hit går det daglig ferje. Øya er 40 km lang og 8 km bred. Og kan vise til mange lange flotte strender.
  Øya Kos var kjent i oldtiden for at legen Hippokrates bodde her. Midt i byen Kos står et 12 meter høyt platantre som tradisjonen mener dannet rammen for Hippokrates' undervisning. 
   
   
   
   

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «November 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930