Norwegian English Greek

Høstturen - Hellas 2013 Saroniske øyer

  S/Y Kronos Høsttur 2013

  Tilfeldigheter kan føre med seg mye moro. Og helt tilfeldig kom vi over en "happening" som S/Y Kronos hadde lagt ut på Facebook. De skulle slå seg på "Vi Seiler Igjen"- gjengen og ta en høsttur til de Saroniske øyer i begynnelsen av september 2013. Og hadde plass til to... Vi tenkte en liten høstuke under gresk sol kunne være helt topp. Sjekket ut ferie, fly og booket ny tur allerede en måned etter at vi kommer hjem fra forrige. Denne gangen skulle vi kun være mannskap. Spennende.

   

  Avreise Oslo med AirFrance den 30 august klokken 12.45. En lang dag via Paris (huff for en rotete flyplass. Bytte av terminaler med buss og dermed fler sikkerhetssjekker), før vi ankom Athen og Hotel Poseidon rett før midnatt.  Et glass ble både to og tre der vi satt sammen med resten av gjengen oppe i baren på taket. Her ble det lagt på planer og føringer for seiltrim før det virkelig (!) var på tide å finne puta. Vi sov søtt ( det er vel å overdrive zzzzzz grrrr) i vente på å hente båt dagen etter. Båten var klar fra morgenen av, og vi satset derfor på å reise ut tidlig. 

   

  Vårt første møte med Poseidon var i juni samme år, og da i en en Junior suite, og må virkelig si at hvis man skal bli et par dager så er det deilig. Både badet og soverommet var mye bedre - for da ikke å snakke om oppholdsrommet. Vi får se hva vi velger å komme tilbake til. Deilig med plass - og deilig med en god seng ... ja, deilig med litt plass på badet også. Nå hadde vi bare en natt og valgte et vanlig dobbeltrom. En søt veranda og kort vei til havnen. Men må nok innrømme at oppgradering ikke er så dumt. Det ble noen timer søvn før det var ut i solen. 

  I og med at hele crewet bodde på samme hotel og skipper Erik fikk ordnet med papirer tidlig, mens vi andre fikk handlet litt mat og drikke var vi tidlig på brygga og klare. Alt var ryddet på plass i skuffer og skap og etter litt gjennomgang var vi endelig ferdige tilv å sette seil mot Poros.

  Ankerdram på Poros - velfortjent Ouzu Longside utenfor Oasis. 

  Roy, Ola, Erik, Jan Terje, Martin & Christina

  Rute:

  Alimos - Poros

  Poros - Hydra

  Hydra - Spetses

  Spetses - Ermioni

  Ermioni - Dokos- Poros

  Poros - Vathi

  Poros - Aegina - Alimos

  Det var virkelig spennende å være en del av fler som reiste  sammen. Vi gledet  oss!!! En uke ombord på S/Y Kronos  med besøk på Poros, Hydra, Dokos, Spetses, Vathi, Ermioni og Aegina. Det var opp til skipperen å stake ut kurs, vi var med for å spre god stemning, trimme seil, knyte fendere og feste fortøyninger - ja, i tillegg til å nyte deilig gresk hav og sol før den virkelige høsten skulle sette inn hjemme i Norge. Spennende, annerledes, sosialt, lærerikt og moro!! 

  Crew:

  Erik            (SK)

  Roy           

  Jan Terje   

  Ola

  Martin

  Christina


  DAG 1 Alimos - Poros

  Vi forlot Alimos og valgte å passere trafikkseparasjonssonen før vi hadde storseilet oppe. Men vi fikk da seilt litt og siden vi hadde kommet oss tidlig ut fra kai var vi også tidlig fremme på Poros, hvor vi lå longside hos Mike og ventet på å se resten av den norske deligasjonen komme frem. Det ble vin, øl og anker dram ombord. Ikke alle som var like glade i de sterke dråpene, så som eneste jente ombord tuslet jeg over veien til Oasis og fikk en mugge vin  " on the house" - men som ble drukket ombord så jeg kunne holde resten med selskap.

  Vin , øl og latter ble det også ved bordene hos Mike hvor vi hilste på fler seilglade normenn. Hyggelig kveld som etterhvert endte i seng zzzzzz ..... (merkelig hvor mye sånn lyd det er i en båt med fem menn du ..??!!?) Han som delte lugar med meg fikk seg nok fler dulter som egentlig burde gått gjennom veggen til nabolugaren.

   


  DAG 2 Poros - Hydra

   

  Seilturen fra Poros til Hydra gikk som en drøm. Det ble bestemt å gå inn til havn relativt tidlig, noe som virket lurt, for vi fikk en knallplass på bysiden og la flott til uten problemer. Det lå en gummijolle i veien for oss, det var alt. Den ble flyttet og vi kunne sitte helt i ro og se på alle de som måtte legge til på motsatt siden for å finne plass, og fikk såvidt sett rekkene som begynte å fylles opp. Men langt mindre båter i havn i forhold til hva vi vi så en måned tidligere. Det var fler som valgte å gå ut etter en liten kikk, og neimen er ikke det så rart. Hydra kan være kaotisk. En tusletur fikk vi til også. Tror det er noe med Roy og hans sko som peker oppover, for opp og opp og opp det gikk!! Nydelig utsikt utover en flott øy. Ølstopp ble det også!! Eslene var på plass, det samme var Mythosen. Og det ble en morsom, litt sen kveld på brygga. Til middag ble det både sardiner og kylling i ymse smaker. Matet kattene ved bordet og ting var som det burde. Det ble litt sosialisering ombord før vi fant køya - noen holdt ut lenger enn andre. Knallkveld!!

   


  DAG 3 Hydra - Spetses

  Vi forventet nesten å kun gå for motor fra Hydra til Spetses på grunn av lite vind, men det ble feil. Seilene kom opp de, og hadde en flott seilas også på dette strekket. På Spetses falt valget på å legge seg på moloen lengst ute i stedet for å rote oss i den trange delen av havnen. Der ligger så og si alle for anker ute, men med line inn til land. Så lenge det ikke blåste opp skulle ikke det være noe problem. Vi fikk etterhvert besøk av fler, noe som gjorde sitt til at det ble litt ekstrastyr før vi dro morgenen etter. Kan jo ikke ha en hel uke uten ankertrøbbel? I tillegg gikk det en fender overbord som Jan Terje tok på seg oppgaven og stupe uti etter. Til syvende og sist gikk det hele nogenlunde greit det, og vi kom oss videre med et mannskap på 6 og fullt anntall fendere. Samt et anker!!

  Ettermiddagen gikk i å tusle i smågatene. Mye fine butikker igrunn, koselige smug og masser av spise og drikkesteder. Kanskje et lite hakk dyrere enn de andre Saroniske øyene? For oss var Spetses spennende da vi ikke var innom her på sommerturen. Den innerste delen av havnen må jeg si jeg ville unngått om man er for få ombord, og det kan sjøe godt på moloen ytterst. Men moro - nå har vi vært der. 

  Det ble middag under klokken på torget, og en drink med utsikt over havet før vi sovnet etter endt dag. 

  Siden ikke alle er like flinke til å komme  seg ut av køya om morgenen ( les meg!), så ble det ikke til at vi så altfor mange soloppganger. Det ble faktisk fler solnedganger. Og derfor var det supert at skipperen tok på seg ansvaret og tok bilde av den over Spetses. Så fikk vi i det minste med oss en...


  DAG 4 Spetses - Ermioni


  DAG 5 Ermioni - Poros


  DAG 6 Poros - Vathi

  Ankerdram på Vathi

  Skippermøte på Vathi. Her fungerer rødrutete duk på en taverna like fint som havnepolitiene på andre øyer. Havneavgiften ble betalt og vi ble en natt. 

  Skipper Erik er stolt og fornøyd med sin nye lue. Manskapet tok en kronerulling så det virkelig skulle være lett å skille Kapteinen fra oss andre!! (Nå er vi spent på om den blir brukt ved neste tur!!)


  DAG 7 Vathi - Aegina - Alimos

  Siste dag ble det bestemt at vi skulle en stopp på Aegina, for å smake på pistasjenøtter og spise lunsj. Vi fikk handlet litt småting også... igrunnen mest pistasjenøtter når jeg tenker meg om. Sammen med litt pistasjelikør ( i skrivende øyeblikk har vi ingen aning hvordan det smaker.), litt Ouzo .. i tillegg til litt mer pistasjenøtter. Klokken tre var det tid for avreise og det ble et par timer uten bimini for å få med seg de siste greske solstråler. Noen timer med segling ble det også siste dagen. Middagen ble fortært på stranden, på en koselig gresk taverna med en typisk gresk meny. Et par drinker klarte vi til og med å få med oss siste kvelden. Og det var til en forandring noen som holdt ut lenger enn andre. Som igjen resulterte i zzzzz !! 

  Nesten litt vemodig var det å pakke alt ned i bagene for å ta bussen til flyplassen igjen. Det var en knalltur!!! Fikk seilt både flat lens, slør og på skarp kryss. Vi fikk lagt bi, og la til uten problemer både med line til land, for anker, med hekken inn og longside.  Det var stort engasjement der alle spurte om "hvor mange knop ligger vi i nå??", der vi valgte å gå rundt Hydra bare for moro. Kjempekoselige middager, nydelige lunsjer ( både pastaen og ikke minst den omeletten). Tusleturer med guiden Roy - som jeg mistenker tar omveier med vilje :) 

  For ikke å snakke om alt vi lærte om mat da. At norsk mat var så mye, eller rettere sagt så lite norsk? Og debatten om kongehuset, nei den tar vi ikke her. 

  Men er helt sikker på at vi alle var enige om at det var en flott tur. Fantastisk reisefølge!!!! Herlig båt, dyktig skipper, blide matroser... Hadde det kjempeflott!!!!

  Takk for Turen!!

  Christina

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  2540 Kommentarer

  • Kommentar-lenke state auto insurance mandag, 02 april 2018 21:08 Skrevet av state auto insurance

   car insurance quotes comparison car insurance quotes comparison liberty auto insurance cheapest car insurance in california

  • Kommentar-lenke Write Essays For Me mandag, 02 april 2018 20:22 Skrevet av Write Essays For Me

   pay for essay papers write my essay for me persuasive essay on going to college writing essays

  • Kommentar-lenke amica auto insurance mandag, 02 april 2018 18:26 Skrevet av amica auto insurance

   cheap insurance auto insurance quotes in california cheap insurance cheap auto insurance in georgia

  • Kommentar-lenke auto insurance rates mandag, 02 april 2018 16:13 Skrevet av auto insurance rates

   car insurance quotes comparison car insurance quote online car insurance quotes in texas car insurance comparison

  • Kommentar-lenke cure auto insurance mandag, 02 april 2018 16:09 Skrevet av cure auto insurance

   auto insurance ins car ins auto ins

  • Kommentar-lenke direct car insurance mandag, 02 april 2018 12:48 Skrevet av direct car insurance

   car insurance quotes california allstate insurance auto insurance quotes online california car insurance quotes in texas

  • Kommentar-lenke Quick Loan mandag, 02 april 2018 09:02 Skrevet av Quick Loan

   loan lenders loan lenders debt loans where to get a loan with bad credit

  • Kommentar-lenke Freedom Writer Essay mandag, 02 april 2018 06:07 Skrevet av Freedom Writer Essay

   cheap dissertation writing dissertation dissertation writer a dissertation

  • Kommentar-lenke geico mandag, 02 april 2018 05:41 Skrevet av geico

   car insurances best auto insurance companies 2017 good2go car insurance low cost car insurance

  • Kommentar-lenke texas auto insurance mandag, 02 april 2018 05:00 Skrevet av texas auto insurance

   compare auto insurance car insurance quotes comparison car insurance quotes comparison car insurance quotes comparison

  • Kommentar-lenke Essay Writer Online mandag, 02 april 2018 04:37 Skrevet av Essay Writer Online

   research papers good research paper write my research paper good research paper

  • Kommentar-lenke Bad Credit mandag, 02 april 2018 02:29 Skrevet av Bad Credit

   payday mods cash now cash now cash loans online

  • Kommentar-lenke Speedycash mandag, 02 april 2018 00:31 Skrevet av Speedycash

   loans online installment loans online loans online best online loans

  • Kommentar-lenke usaa auto insurance søndag, 01 april 2018 21:06 Skrevet av usaa auto insurance

   the general car insurance auto insurance companies affordable insurance auto insurance companies

  • Kommentar-lenke insurance rates søndag, 01 april 2018 20:11 Skrevet av insurance rates

   automobile insurance nj auto insurance state auto insurance home and auto insurance quotes

  • Kommentar-lenke allstate insurance søndag, 01 april 2018 18:24 Skrevet av allstate insurance

   compare car insurance car insurance quotes in texas compare car insurance compare car insurance

  • Kommentar-lenke Paper Writer søndag, 01 april 2018 18:19 Skrevet av Paper Writer

   good argumentative essay argumentative argumentative good argumentative essay

  • Kommentar-lenke Dissertation Online søndag, 01 april 2018 16:53 Skrevet av Dissertation Online

   essays essays buy essays online personal essay help

  • Kommentar-lenke auto ins søndag, 01 april 2018 16:48 Skrevet av auto ins

   auto insurance quotes comparison online get multiple auto insurance quotes auto insurance companies auto insurance companies in florida

  • Kommentar-lenke Buy Essays Cheap søndag, 01 april 2018 16:27 Skrevet av Buy Essays Cheap

   great cover letter application cover letter cover letter for employment employment cover letters

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «November 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930