Norwegian English Greek

Corinth - Poros

  Vi hadde egentlig forespurt oss når det var mulig å få tak i noe frokost i Korint. Og fikk svar om at det ville være åpnet fra klokken 8-9. Men det var ingen verdens ting som var åpent så tidlig, så etter en rusletur på morgenen ble å gå slukøret tilbake til båten og fikse frokost ombord. Det blåste relativt godt denne dagen, og det var en litt stille coskipper som var betenkt med tanke på gjennomfarten av Korintkanalen. Selve kanalen var vel ikke det som var den største utfordringen. Det er liksom ikke så mange muligheter å gjøre det på. Full gass rett frem. Det sjøet og blåste mye, og vi ble liggende en liten stund på utsiden av kanalen før vi ble kaldt opp og kunne gå gjennom. Ved utgangen av kanalen ligger den høye og litt røffe brygga, og her måtte vi legge til for å gå i land og betale. Det var dette coskipperen var litt betenkt med. Skipperen selv hadde tross alt en bandasje og nysydd arm som ikke skulle bli våt. Og det var som sagt mye vind denne dagen. Men det gikk strålende. Både å gå gjennom, og ikke minst det å legge til. Kjapp løping over dekk, alle fendere på en side, og hopp i land med fortøyning. Vi fikk betalt og vi fikk kommet oss gjennom. Så var vi tilbake på " gamle" trakter igjen. Vi feiret med en øl og spiste litt mat, heiste seil og fortsatte mot Poros, som var dagens mål.
   
  Deilig, deilig dag. 
   
  Vi fant oss greit en plass. Og tenkte lite over hvorfor akkurat denne var ledig. Ankeret gikk, fortøyningene ble festet og vi skulle så bli på Poros et par dager. Det vi ikke tenkte på var at vi ble liggende nesten i et hjørne. Og det kom flere båter den neste dagen som la sitt anker over vårt. Dette ble en erfaring rikere for oss da vi skulle forlate Poros et par dager etter. Og vi lærte masser!!! Men enn så lenge var dette ikke noe vi brydde oss mest med. Vi fant en flott plass vi, mente vi... pratet litt med naboene... tok en tusletur langs brygga. Koste oss. det ble et besøk hos Mike på Oasis. Og det var ingen højdare, det er sikkert. Vi fikk elendig service siden vi ikke så ut som seilere. Maten var vel grei nok, men da vi måtte spørre om is til vinen for tredje gang når kelnerne hadde nok med å kjøpe champis til seilere, var det nok for fruen. Som marsjerte inn på kjøkkenet og sa det kunne være det samme med isen, det holdt med regningen!!! Vi fikk da en unnskyldning og en dessert, valgte å betale regningen selv og var vel ikke direkte imponert. Det er litt dumt å behandle folk forskjellig?!!? Om de seiler eller ei?? Vi ruslet tilbake til vår vakre dame og var dessvere så uheldige denne natten komme midt i en flotilla med festglade amerikanere uten seilerfaring. Uff og huff... de danset på dekk, de festet tau med pekefinger og tommel og hadde høye hæler og håndveske på mens de gjorde det. Lettere oppgitt må vi vel si vi var. Men kom oss nå i finstasen og fikk en hyggelig middag på brygga. 
  Dagen etter ble det en da et legebesøk. Vi tok ferjen over på fastlandet, og så taxi til sykehuset. Der ble vi fulgt helt inn av taxisjåføren. Og igjen var vi superimponerte over servicen og vennligheten. Såret så fint ut, vi tok taxi tilbake til bryggen og båten tilbake til Poros. Og hadde så en solfylt, deilig lat dag før vi skulle sette kursen videre. To netter på Poros...to dager der alle båtene la sitt anker over vårt... Joda ... det ble livlig da vi skulle forlate øya, det er sikkert. 

  Neste etappe: Poros - Ermioni


  2 Kommentarer

  • Kommentar-lenke David onsdag, 26 oktober 2016 11:13 Skrevet av David

   Enjoyed examining this, very good stuff, thankyou . While thou livest keep a good tongue in thy head. by William Shakespeare.

  • Kommentar-lenke David onsdag, 26 oktober 2016 11:12 Skrevet av David

   Enjoyed examining this, very good stuff, thankyou . While thou livest keep a good tongue in thy head. by William Shakespeare.

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «November 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930