Norwegian English Greek

Santorini - Ios

  Onsdag 11.07.12 Santorini - Ios

  Det var nesten med tungt hjerte vi forlot Santorini. En ubeskrivelig vakker øy. Havnen var kanskje ikke den morsomste, litt lite plass og veldig grunt å komme inn. En liten kiosk og et lite sted hvor det var mulig å få kjøpt enkel mat som toast og salat. På formiddagen gikk det fler katamaraner ut med turister, og vi tok nesten følge med de ut fra havnen for å seile inn i Kalderaen. Vi kom seilende til Santorini i det solen gikk opp, og nå fikk vi se hele øya fra havnivå og i sollys. En spektakulær og spennende øy. Det var lite vind da vi kom inn i selve krateret og fikk gå litt for motor. Fler cruisebåter lå klare, med skyttelbåter som fraktet amerikanere, engelskmenn og italienere inn til land, hvor de enten tok gondolen opp til Thira eller valgte å sette seg på et esel som fraktet dem den bratte bakken opp. Vi nøt utsiken opp en stund før vi la oss på en kjempebøye ved Thirissia, øya på andre siden av Santorini, og som er en del av samme krateret. Her var det tid for litt bad før vi tok gummibåten inn til land. 

  Fler tavernaer ligger på rekke og rad, servicen vi opplevde var elendig, og det kostet skjorta. Tror nesten ikke jeg overdriver når jeg sier det var den dyreste lunsjen på hele ferien, nesten den dyreste middagen ( nei, den dyreste den kom et par dager etter på Mykonos!!). Rettene var kjempesmå, det tok lang tid og vi fikk feil regning til syvende og sist. Huff disse turistfellene. Det er jo de vi vil unngå i Hellas!! Men her var det uungåelig. Vi kranglet oss ned omtrent tredve euro etter å ha gått gjennom hver rett med kalkulator før vi fant gummibåten og dro ut igjen til vår egen båt. Det var tydeligvis en type utflukt der de "pushet" turister ut - foret de- og sendte de tilbake til Santorini igjen. Det var helt greit å dra! Klarte å glemme igjen en cowboyhatt, så er det noen her som fant en der ute 11 juli 2012 vet dere hvor dere kan sende en melding. Den er savnet!! 

  Mette og klare for turen videre til Ios. Deilig og varmt, sol, musikk og lyd av bølger. En helt topp overfart. Vi var litt småslitne da vi kom frem. Man blir faktisk sliten av sol (og en øl), uten å gjøre så veldig mye mer enn å slå en gang eller to i løpet av dagen. Det var ikke noe problem å finne plass på Ios. Vi la oss helt ute ved havnekontoret ikke innerst i havnen hvor de fleste andre lå. Så tok vi tusleturen bortover kaia for å få tak i nøkkel til strøm. Den leide vi fra en bar... Alt fungerte kjempegreit. 

  Vi syntes det var greit å legge til, for så og finne frem litt småsnacks i form av oliven, spekepølse og vin. Her var det rett og slett bare deilig og rolig - til det kom en tyrkisk båt med turister som ikke klarte å legge til. Det var trolig mer driv i sjøen enn hva de regnet med, for de forsøkte seg lenge og vel, og prøvde fler plasser. På andre siden av oss lå en kjempe yaht leid av noe italienere men usedvanlig dårlig musikksmak, og med et crew som pusset og polerte på alt kontinuerlig. Ja, når de ikke serverte champagne og bar på barnevogner. 

  To netter valgte vi å ha på Ios. For en herlig plass. Første dagen ble det middag på en taverna i havnen. Der møtte vi et par fra Danmark somvi ble sittende og skravle til sen natt med. Sååå hyggelig!!! 

  Neste dag ble en tur på stranden, litt shopping og ren avslapping før vi dusjet og tok turen bortover kaia for å finne en taxi. Kan virkelig si at her var alle hyggelige. Alle var hjelpsomme og villige til å fortelle og forklare. Middagen tok vi på en meksikansk restaurant før vi tuslet innover i en labyrint av små gater og smug. Og den ene baren etter den andre dukket frem. Denne øya var kjærlighet ved første blikk  og det ble bestemt - hit måtte vi tilbake!! Et par drinker fikk til smakt på før vi fant veien tilbake til båten. zzzzz

  Tidlig oppe, frokost på kaia, mens vi så på alle turistene som kom av ferjen som la til. Backpackere med kofferter, sekker og bager for å ha noen morsomme dager på Ios. Vi var klare for avreise, fikk ordnet med port police. Kjære vene, det skal ikke være enkelt. Det koster jo virkelig ikke noe . Ca tre euro, og så omstendelig! Vi hadde fått påfyll av is-te og cola, søppelposer og oliven. Og gått til innkjøp av vifter. HURRA for de. Dette gjorde resten av turen virkelig mye bedre. I hvertfall søvnen!!

  Nå lå havet foran oss igjen..... Vi var på vei mot Naxos!! 


  Neste etappe: Ios - Naxos


  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «November 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930