Norwegian English Greek

Finikas, Syros - Kolona, Kythnos

  Fredag 20.07.12 Finikas, Syros - Kolona, Kythnos

  Etter noen herlige rolige dager på Syros, hvor det ble tid til et par stranddager, et par turer til Ermoupolis, både med buss, taxi og leiebil. Både to og to og alle fire. Matrosene ombord møtte ei jente fra skolen og valgte å ta et par dager med henne. Vi rakk å få se mye av Syros i og med vi lå værfaste i hele fire dager. Men flott øy, fin havn som hadde det meste, inkludert en veldig behjelpelig havnesjef som virkelig hadde kjøpt inn hele Nike sitt arsenal av joggesko for 2012. Vi møtte på de herligste mennesker i Finikas og merket virkelig hva gresk imøtekommenhet og smil var for noe. Thomas klarte kunststykket og tråkke på en eller fler kråkeboller da han badte fra bystranda i Ermoupolis og fikk fler timer med bena i vann etterfulgt av olivenolje og salver. Han ser seg nok for neste gang. Det var aldri mening å ligge her så mange dager som vi gjorde, men Meltemien var nådeløs og vi hadde ikke noe brennende ønske om å forlate vår gode havn da vi så seilbåt på seilbåt komme rullende inn mot oss etter en heller heftig overfart. Vi hadde naboer som rett og slett ramlet i land båtsyke og klare for å aldri sette sjøbein igjen. De tok med seg bagasjen og voerlot båten til innleid skipper. Hver natt ulte det i master og vi fulgte så tett med vi kunne på værmeldinger og bølgehøyder. Til og med restauranteiere var på vår side og forklarte så godt de kunne om været og vinden som var ventet. 

   

  Men ... vi kunne ikke bli liggende for evig. 4 netter var det vi kunne tillate oss, vi måtte tilbake mot Lavrion. Det var snørr og tårer dagen før vi la ut. Ikke fra alle ombord, men en coskipper som absolutt ikka var klar for å heise seil i over 20 sekundmeter og med bølge høyde på opptil 8 meter. Det frister nemlig lite når man har opplevd mer enn man ønsker et par dager før. 

   

  Vi dro ut tidlig fredag morgen. Før de fleste andre hadde kommet seg på dekk hadde vi rundet sundet ut fra Finikas og kunne begynne å føle både bølger og vind. Jeg er sikker på at jeg kan fylle på med et språk her som ikke egner seg på trykk. Og velger å la det være. Men forteller i korte trekk at vi ikke hadde et storseil som var til å stole på. Føltes som papir. Vi hadde en lettbåt som holdt på å blåse til sjøs. Vi hadde to lettmatroser som ikke gikk ut av køya, men valgte å bli i sengene, og fortalte etterpå at de var blitt kastet rundt. En skipper som sto til rors i fire timer uten å si et ord, og lot Tosca få surfe med bølgene. En co skipper som fly forb.... sto og holdt seg fast med hvite knoker og knekk i knærne i fire timer, mens bølge på bølge skyllet inn over dekk. Alt, absolutt alt var vått - og det finnes ikke bilder fra denne overfarten. Vi hadde for lite hender til slikt. Dette var ikke noe gøy! Vi har respekt for Meltemien!! 

   

   

   

  Så... etter fire timer, i sol, men med vind og bølger og saltvann overralt, klissvåte og superslitne, kunne vi slakke på farten og komme inn til rett og slett vidunderlige Kolona på Kythnos. Noe så helt utrolig herlig!! Da var man klar for å bøtte innpå med vann og iste, middelhavet er salt, det er sikkert, og når man har blitt skylt over av det x anntall ganger er man tørst. Bare tro meg på det!! Så en kald øl, og den var GOD den! Gutta under dekk våknet til live, og fortalte om sin overfart. At man kan sove i noe sånt forstår ikke jeg, og uten å kaste opp? Vi pakket ned drikke, musikk, håndklær og penger og tok lettbåten inn på stranda. Lå i vannkanten, solte oss, spilte litt og slappet av. Her lå vi hele dagen. Det er kun en taverna på stranden, og hva vi spiste eller hvordan maten smakte husker jeg ikke. Men hele stedet er så vakkert, så idyllisk og så rolig at det igrunnen ikke er så mye annet som betyr noe. Det ble litt frem og tilbake med ting - men resultatet ble at vi overnattet.... og sto gryyyytidlig opp dagen etter for å komme oss til Lavrion.

  Det er ikke så langt  - men det er Meltemi!! 

   

   


  Neste etappe: Kolona, Kythnos - Lavrion


  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «November 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930