Norwegian English Greek

Hellas 2012 Kykladene

  Vi begynte planleggingen for sommerferien 2012 allerede i september 2011 med booking av flybilletter. Destinasjon falt fort på Kykladene. Både litt på grunn av at et par dager i Athen fristet, samt enkelheten med fly, men først og fremt var det øyene vi hadde sett så mye bilder av som lokket.

   

  Har feriert flere ganger i Hellas, stort sett charter. Men aldri Kykladene. Muligheten til å reise fra sted til sted, herre over sin egen dag, båt og sjø fristet også. Vi bestemte oss for å gjøre litt research, noe vi ikke angret på. Innkjøp av bøker, oppslag på nett og flere runder på biblioteket. Hvor hadde andre valgt å legge turen til?

   

  Hvilke havner virket bra?

  Hvilke øyer ville vi se?

  Noen ting var en selvfølge at man måtte få på plass. Båt, fly, hotell og enda mer hotell.

   

  Valget ble å reise med Brussels Airlines. Ingen “højdare”. Velger bort dette alternativet neste gang! En natt i Glyfada, noen kilometer fra Athen sentrum, og nær flyplassen,  før vi skulle hente båt. Et typisk feriested, men masse butikker og barer. Og et par netter i Athen før vi skulle sette nesen mot Norge igjen. Vi satset på grei standard, og ok beliggenhet. Skulle jo tross alt ha saltvann i årene i to uker. Og det ville være trang dusj og føle dekket gynge. Vi måtte i ihvertfall ha 4 stjerner de siste nettene. Intercontinental hørtes greit ut.

  Innhenting av priser på båt ble gjort. Og det spriket godt fra selskap til selskap. Etter pruting og mer pruting ble det Easysailing vi skrev kontrakt med. De hadde god service, en god pris, og velvillige til å få til de tingene slik vi ønsket oss. Vi lærte av opplevelsen og tar med erfaringene til neste tur. Fant fort ut at ting tar tid. Se over tilstanden på seil, tau og vinsjer. Noe bør man huske fra dag en, myggmidler, luftrenser og ekstra søppelposer. Noe bør man ta med seg hjemmefra, som oppvaskbørste!! Vi kommer igjen til å be om mer sengetøy og håndklær enn hva standarden tilsier. Nei, det er ikke vaskemaskin i de fleste gjestehavner i Hellas. Vi så et sted det var mulig med vask på 14 dager – og da benyttet vi oss ikke av det.

  Forsikring har en nesten hinsides pris, og dekker den alt?? Her må det leses nøye, også den lille skriften, og finregnes på om det lønner seg med alt. For det er en stor utgift som graver godt i feriebudsjettet. Hvis den nesten er ubrukelig, skal man da betale så mye for den??

  Vi kikket også litt på ruter som andre hadde valgt å ta. Men så fort at vi hadde et ønske om å se mer enn mange andre som tok to ukers turer. Vi la opp antall nautiske mil. Brukte excel flittig. Lister opp og lister ned. Hvor langt var det fornuftig og dra? Og hvilken “vei”? Noen hadde valgt å reise mot Mykonos, noen rett mot Milos.

  Sydover fra Lavrion var vårt ønske. Frem og tilbake vippet vi mellom å reise til Santorini eller ei. Litt for langt for kun to ukers ferie? Vi forsto fort at å leie båt i en uke ikke ville være noe for oss. Utleieselskapene krever at man skal være lengst fra havnen hvor båten skal leveres  i løpet av 1/3 av perioden. Noe vi igrunnen hadde stor forståelse for. Det kan komme uforutsette værforhold. Vi valgte å forsøke oss på Santorini, og angret ikke. For en utrolig vakker øy. Men selve gjestehavnen var nitrist. Lå for seg selv, uten fasiliteter, taxi til byen var et must. Havnesjefen var derimot kjempehyggelig!! Vi lå derfor kun en natt før vi valgte å seile videre.

   

  Kykladene er kjent for to ting for seilere, særdeles vakre øyer med særpreg, og vind!! Veldig mye vind! Det har vært mange som har gått inn for en lengre rute enn hva de har gjennomført, nettopp på grunn av Meltemi vinden som blåser fra nord dag ut og dag inn i sommermånedene. Det kan bli ganske tøft. Også for erfarne seilere. Hos hver og en av oss er det, som i mange andre familier, stor forskjell på hva som føles okay både med tanke på krenging, bølger og vind. Det er ikke til å legge skjul på at her kommer det tradisjonelle kjønnsrollemønsteret litt inn. Fruen kan ikke fordra for tøffe tilstander - en solskinnseiler av dimensjoner, mens det som er av hankjønn synes vind og røffere forhold er betraktelig mer moro og spennende.

   

  Under planleggingen lå det rimelig klart for oss at vinden ville spille inn i forhold til den planlagte ruten. Og vi valgte havner også med tanke på hvor den ville komme fra. Værfaste lå vi også i noen dager. Syros var en øy vi fikk sett det meste av, flott sted, men det føltes også greit da vi dro.

   

  Hvining i master, båter som kom inn med mannskap som både spydde og gjorde i buksa (den usminkede sannhet), og med tall som viste over tyve meter per sekund så føltes det godt å få ligge i ro. Vi leide i stedet bil og dro på oppdagelsesferd. Fant idylliske tavernaer ved vannkanten som serverte billig vin og god mat av det mest service-mindede Grekeren du kan tenke deg.  Og brukte fruen for lang tid på vinen, så kom ølet til mannen “ free – on the house” for å holde henne med selskap. Vi returnerte til båten etter endt middag med både tomater fra egen hage og konfekt.

  Tilbake til Lavrion måtte vi, og etter noen altfor tøffe timer kom vi til et paradis...  Følelsen av å sitte på en strand med en iskald øl etter å ha 17-19 sekundmeter i 4-5 timer, med bølger som var såpass at man bare står og niholder seg fast, alt av klær er

   

  bare å vrenge av, for bølgene har skylt over gang på gang. Alt er vått, glatt  og salt og kastet rundt. Akkurat den følelsen av den stranden og den ølen må man føle selv fant vi ut, den kan ikke beskrives. Det herlige med Hellas oppe i det hele er i det minste: DET ER SOL! 

  Vi valgte å følge vår planlagte rute, om ikke til minste detalj, så fikk vi med oss det meste av det vi hadde plukket ut. Noen steder satte større spor enn andre. Ios, Milos, Santorini, Mykonos med alle sine enorme yachter og Syros med lille, romantiske Finikas.


  Noe måtte utgå på grunn av for mye vind og en fornuft som sa - vi må faktisk videre nå som forholdene tilsier at vi kan. Vi ville så gjerne se Delos. Vi føler vel ikke behovet for å reise tilbake til Naxos er like stort. Det var fint, ja, koselige steder og en grei nok havn. Men likevel ikke det stedet vi forelsket oss i. Mye charterturisme og bar preg av det.

  Personlig kan jeg ikke vente til jeg skal få gå i gatene på Ios igjen. Eller se utsikten fra Santorini. Kleftikos mektige klipper, det utrolige vannet, blått og turkis, og sol sol sol.


  Å seile blant de greske øyer var noe vi levde for i måneder før selve turen. Vi nøøøøt alt til fulle mens vi var der, sugde til oss smaker, dufter og varmen, tok alt med oss hjem, for bruke inntrykkene til å lengte tilbake og planlegge neste tur.

   

  Jepp – we LOVE sailing IN Greece

   

   

   

  Reiseruten Kykladene 2012:

  Dato Etappe Distanse Kommentarer
  07.07.2012 Lavrion - Merikas, Kythnos 26 NM  
  08.08.2012 Merikas, Kythnos - Adamas, Milos 43 NM Lunsj-stopp på Mega Livadi -Serifos. 
  09.07.2012 Adamas, Milos - Santorini 70 NM Badestopp på Kleftiko, nattseilas ca. 4,5 kts
  11.07.2012 Santorini - Ios 32 NM Lunsj/badestopp på Ormos Korfou
  13.07.2012 Ios - Naxos 28 NM stayover - 2 netter på Ios. God havn!
  14.07.2012 Naxos - Psarou Beach, Mykonos 19 NM  
  15.07.2012 Psarou Beach, Mykonos - Mykonos 7 NM  Tøff overfart, mye vind. 
  16.07.2012 Mykonos - Finikas, Syros 26 NM  Værfast. 
  20.07.2012 Finikas, Syros - Kolona, Kythnos 34 NM  
  21.07.2012 Kolona, Kythnos - Lavrion 26 NM  

   

  20 Kommentarer

  • Kommentar-lenke CanadianSkide fredag, 16 mars 2018 02:41 Skrevet av CanadianSkide

   After looking into a handful of the blog articles on your blog, I really like your technique of writing a blog. I added it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Please visit my website too and tell me what you think.
   walgreens pharmacy
   canadadrugs price list
   safeway pharmacy canadian pharmacies mail order

  • Kommentar-lenke RobertBrOme tirsdag, 27 februar 2018 16:18 Skrevet av RobertBrOme

   www.office365.com
   microsoft solitaire
   microsoft office support
   microsoft online
   microsoft outlook

  • Kommentar-lenke JasonTam søndag, 25 februar 2018 10:14 Skrevet av JasonTam

   microsoft store locator
   microsoft solitaire
   wordord
   microsoft excel
   word online

  • Kommentar-lenke Williamindiz lørdag, 24 februar 2018 00:12 Skrevet av Williamindiz

   microsoftoffice
   microsoft store
   microsoft store apps
   microsoft office
   microsoft shop

  • Kommentar-lenke MichaelBoids fredag, 23 februar 2018 13:54 Skrevet av MichaelBoids

   windows app store
   microsoft store
   windows
   microsoft excel
   microsoft words

  • Kommentar-lenke ErasmothidO fredag, 23 februar 2018 00:26 Skrevet av ErasmothidO

   microsoft windows
   office online
   word free download
   microsoft online
   word document

  • Kommentar-lenke VincentVof onsdag, 21 februar 2018 11:16 Skrevet av VincentVof

   microsoft word 2007
   microsoft office
   microsoft office suite
   microsoft word
   http://www.microsoft.com

  • Kommentar-lenke RobertMof tirsdag, 20 februar 2018 00:19 Skrevet av RobertMof

   microsoft office powerpoint
   microsoft office
   office 365 download
   office online
   microsoft word online free

  • Kommentar-lenke Williamcoubs onsdag, 14 februar 2018 07:36 Skrevet av Williamcoubs

   windows pro
   windows updates
   windows 10 update assistant
   windows 8
   microsoft planner

  • Kommentar-lenke RamonFew tirsdag, 13 februar 2018 20:33 Skrevet av RamonFew

   microsoft rewards
   windows update
   microsoft windows update
   windows live
   windows update assistant

  • Kommentar-lenke Kerrymex tirsdag, 13 februar 2018 03:05 Skrevet av Kerrymex

   microsoft windows movie maker
   windows 8
   nvidia control panel windows 10
   windows store
   microsoft dynamics

  • Kommentar-lenke RonaldHen søndag, 11 februar 2018 14:36 Skrevet av RonaldHen

   autocad serial number 2012
   autocad 2014
   cost of autocad 2013
   autodesk student download
   autocad purchase price
   autocad download
   full autocad download
   autocad inventor
   autocad activation code 2017
   autodesk autocad
   download autocad 2012
   autocad 2017 download
   pcb design using autocad download
   autodesk student
   autocad 3d furniture download
   autocad 2014
   cheapest way to get autocad
   autocad lt
   autocad car design software
   autocad 2015
   autodesk autocad software
   autodesk student
   autocad inventor professional suite 2017 activation code
   autocad 2016 download
   cost of autocad 2011 software

  • Kommentar-lenke SherlynJar fredag, 09 februar 2018 05:25 Skrevet av SherlynJar

   lose weight fast
   slimming tablets
   weight loss products
   best weight loss supplements

  • Kommentar-lenke DonaldVap lørdag, 27 januar 2018 13:18 Skrevet av DonaldVap

   buy cialis online in u.k
   cialis coupon 2018
   order cialis from mexico
   cialis coupons
   cheap cialis australia
   cialis without a doctor
   buy cialis online us pharmacy
   cialis without a doctor
   cialis buy in canada

  • Kommentar-lenke Lauratrelo tirsdag, 23 januar 2018 20:19 Skrevet av Lauratrelo

   online casinos real money
   casinos in us
   heart of vegas free slots
   us online casinos

  • Kommentar-lenke DanielTum lørdag, 20 januar 2018 21:18 Skrevet av DanielTum

   can u take 2 cialis pills
   cialis online
   buy cialis canada online
   online cialis
   cialis liquid for sale
   cialis generic
   can buy cialis over counter
   generic cialis at walmart
   cheapest place to buy generic cialis

  • Kommentar-lenke Thomasdek lørdag, 20 januar 2018 02:16 Skrevet av Thomasdek

   autodesk autocad mechanical download
   autodesk inventor
   autocad mechanical drawing download
   autodesk 360
   student desk autocad
   download autocad
   bloques autocad descargar gratis
   autocad download
   download autocad mep

  • Kommentar-lenke http://nobukodoudna.wordpress.com søndag, 21 mai 2017 05:20 Skrevet av http://nobukodoudna.wordpress.com

   If you wish for to get a good deal from this article
   then you have to apply these strategies to your won web site.

  • Kommentar-lenke Daniel onsdag, 12 oktober 2016 10:01 Skrevet av Daniel

   I am in agreement with pretty much everything that you mentioned entirely! Excellent website document!

  • Kommentar-lenke Daniel onsdag, 12 oktober 2016 10:00 Skrevet av Daniel

   I am in agreement with pretty much everything that you mentioned entirely! Excellent website document!

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «November 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930