Norwegian English Greek

Naxos

  Naxos er en frodig og velstående øy som lever godt på sine rike naturressurser. Befolkningen er derfor ikke så avhengig av turismen, men turisme er det MYE av. Og øya bærer nok litt preg av dette, både med tanke på barer og butikker. Av og til kan det bare føles deilig å komme til dette også. For det fungerer godt, og det finnes steder som holder høy standard. Søker du liv og røre eller fred og ro? På Naxos finner du begge deler, så det er bare å velge!

   

  Eventyrlige strender

  Naxos er et badeparadis og et ideelt feriemål. Langs de milelange og gyllengule sandstrendene er det langgrunt og trygt. Naxos har også små badeviker med usjenert beliggenhet for deg som ønsker å sole hele kroppen. Det skal være fler naturiststeder her. Langs strendene er det dessuten muligheter for å stå på vannski eller prøve windsurfing. Neste gang?? 

  Antikke marmorbrudd og en rik vinkultur

  I følge mytologien levde vinguden Dionyssos på Naxos.  Dionysos var sønn av Zevs og en kvinne kalt Semala. Zevs spådde at sønnen skulle gi menneskeheten en fantastisk gave. Ifølge gresk mytologi ga Dionysos drueplanten til kong Inos. I det gamle Hellas ble det holdt ville og usømmelige fester til ære for vinguden, men senere ble Dionysos også et symbol på fred og lykke. Han lærte innbyggerne å fremstille vin - en kunnskap lokalbefolkningen har tatt godt vare på. I dag er vinen fra Naxos viden kjent, og blir berømmet for sin kvalitet.

  Like kjent er øyas marmor, en av Naxos rike naturforekomster. Det var nemlig på Naxos at kunsten med å bearbeide marmor til statuer ble utviklet. Man kan fremdeles finne store, halvferdige marmorstatuer som har ligget bevart i øyas antikke marmorbrudd i snart 2600 år. 

  En velfungerende havn, men mulighet for bunkring av diesel. En del butikker, barer og restauranter. Bærer litt preg av turismen, men superhyggelig om man ønsker et godt glass med boblende vin, utsikten utover havet og båtene. Og ikke er allergisk for å ha litt folk rundt seg. En ide å få med seg solnedgangen ved " Gate of the Apollos Temple" ?

  Mer i denne kategorien « Mykonos Ios »

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «November 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930