Norwegian English Greek
mandag, 21 april 2014 19:31

Påsken er over - og den har vært fantastisk!!

Skrevet av 

  Påsken startet med nydelig vind, og flott vær. Vi dro utpå, og gikk for overnatting på Oscarsborg i to netter. Lørdagen ble nemlig ikke mye å skryte av. Da ble det en tur rundt festningen, innom museet og så et lite besøk på Havnekroen. Et par Paulaner og en hyggelig prat med et par som også kom seilende. De hadde kjøpt seg en ny flott båt, og vi ble bedt med på et glass. Det ene glasset ble til både to og tre, og så en nydelig midagi deres Sealemon. Vi ble sittende helt til klokken to om natten og tok så kvelden. På søndag ble det en fin tur tilbake til hjemmehavnen. Nå var sommersesongen virkelig startet. 

  Tre dager hjemme med jobb og litt legebesøk før vi hadde tenkt oss ut igjen. Men nå var ikke været helt med oss. Så vi tok onsdagen hjemme med grill mat og vin. Torsdag bøttet det ned og var lite morsomt påskevær. Så kom fredagen og da var vi utpå. Vi valgte å gå for seil til Drøbak. Det var fullt i gjestehavnen på Oscarsborg. Planen vår var Drøbak, så det var igrunnen helt okay. Pasta med kjøttboller og tomatsaus til middag og en kjempehyggelig kveld. Lørdag var det egg og bacon ute i cocpit. Herlig vær!!! Vi seilte mot Holmsbu, og nøt virkelig dagen. Solte nesen og kunne lette lit på seilklærne. Varmt og fint. Vel fremme ble det en liten tur hvor vi kikket på stedet. Ikke stort, men veldig koselig. Hit kommer vi gjerne tilbake. Vi fikk til en øl i solen på et lite serveringsted, mens vi fikk fortalt litt om stedet av et par lokale. Så ble det tid for middag. Helstekt marinert, svineindrefilet med grønnsaker i en fløtesaus med chilli, hvitløk og bacon. Skipperen tok seg litt potetsalat i tillegg, og fortalte at dette var årets beste saus. Vi pratet litt med naboskipperen og hadde en flott kveld ombord. 

  Søndag var utrolig!! Varmt og fint, og vi kunne sette seil etter en frokost hos Mikkel i Holmsbu. Kjempegode fiskekaker med hjemmelaget potetsalat og varmt, ferskt brød. Litt dyrt? Vi valgte å seile sakte og rolig til Oscarsborg. Brettet opp buksa og satt i t-skjorte hele veien. Helt utrolig flott. Kald øl og fin musikk. Vel fremme på Oscarsborg ble det middag ute i cocpit. Grillet ytrefilet, panert kylling og igjen samme sausen som lørdag. Vi kunne sitte lenge ute, så varmt og fint var det. Herlig!! Har sommeren endelig kommet? 

  Mandag, og siste påskedag. Vi våknet opp til helt vidunderlig sol. Egg og bacon ute før vi satte kursen mot Asker. Deilig å sitte der i solen. Ikke noe vind, så vi gikk for motor. Vel fremme i Asker var det å rydde og vaske av litt. Før alt ble pakket ned og vi kjørte inn til byen. Avslapning og med god farge i ansiktet har vi fått unna litt klesvask. Byen myldret av lettkledde Osloborgere som koste seg i denne første sommerdagen. Tyve grader og knallsol. Man kan ikke klage. Nå vasker vi klær og tar oppvasken fra båten. Og ser frem til neste helg som skal bli like fin. AHH hvor det er det er deilig å kjenne sommervarmen igjen. 

   

  Skriv en kommentar

  Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

  Følg oss underveis

  «September 2018»
  ManTirOnsTorFreLørSøn
       12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930